lørdag den 30. juli 2011

Türkish Delight

Siden vi tog afsted har vi været på jagt efter et reservehjul og det har kostet adskillige forgæves ture til diverse forhandere og ophukkere. Godt ude på de serbiske landeveje lykkedes det så endeligt at finde et. Beoguma kom drengene til undsætning og i samme ombæring fik fruen også et par nye sko på baghjulene. Det har virkelig løftet køreglæden til nye højder, da hun ikke længere ryster som en tørretumbler når hun rammer 110 km/t - we like;)
Vi valgte at tage en all-nighter for at nå fra Beograd til Istanbul. På en rasteplads 180 km fra Istanbul måtte vi kapitulere og få noget søvn, for vi mødte nemlig et fænomen som vi aldrig har set før. Rundt omkring på parkeringspladsen lå folk nemlig og sov direkte på jorden udenfor deres biler. Lige et klæde over hovedet og så et par timer på asfalten - den var ikke gået på en dansk rasteplads.

Istanbul er en anden verden. Der bor 17 mio mennesker og det mærkes specielt på vejene hvor dythornene nærmest ikke står stille. Flere gange om dagen tørner imamernes bønner ud over byen fra de forskellige moskeer, som der er en del af i byen. De er storslåede og specielt ved solnedgangen er de virkelig et smukt syn.

Dagen i dag har stået på Grand Bazaar med tusindvis af boder og pågående sælgere. Boysen blev selvfølgelig lokket i fordærv og ejer nu et tyrkisk tæppe - stor ros til Ismael for en ihærdig salgsstrategi med æblete og livshistorier. Der er også blevet tid til et par vandpiber, tyrkisk kebab og ikke mindst tyrkisk kaffe som er en tjærelignende ting med kaffegrums og sukker - så hellere æble eller myntete.

I morgen går turen til Sile, hvor vi skal ligge lidt på stranderen. Der er rigtig varmt i Tyrkiet lige nu, så vi er mere til en tur til kysten end storby... Ciao' 

2 kommentarer:

 1. Hej Brian og Co
  Jeg havde lige lidt problemer med at sende en kommentar, derfor halloet..
  Så er jeg endelig kommet på bloggen og hvor det dejligt at læse om alle jeres fantastiske oplevelser. Godt at I har fået nyt hjul og klar til at give den gas igen. Er det ikke fra Tyrkiet I skal sejle over Sortehavet el var det Kaspiske Hav?! Nå, men god sejltur ihvertfald.

  I næste uge starter skolen igen og så vil det forhåbentligt begynde at vrimle med kommentater herinde. Elever og lærere på Langagerskolen har mange spørgsmål og kommentarere til deres udsendte medarbejder. Vi vil have masser af indtryk og skildringer fra Lille Asien og hvor I ellers drøner rundt i jeres smukke ambulance. Pas på jer selv og kør forsigtig!!
  VH Schmidt

  SvarSlet